جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
تصاویر/ دومین همایش واکاوی اصالت میراث حدیث شیعه

حوزه/ از کتاب «زیارت عاشورا از آغاز تا امروز» که اثبات اصالت زیارت عاشورای مشهور با استناد به بیش از ۱۶۰ نسخه خطی است با تقریظ آیت الله العظمی صافی گلپایگانی قدس سره رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه در همایش علمی «واکاوی اصالت میراث حدیثی شیعه» از کتاب «زیارت عاشورا از آغاز تا امروز» که اثبات اصالت زیارت عاشورای مشهور با استناد به بیش از ۱۶۰ نسخه خطی است با تقریظ آیت الله العظمی صافی گلپایگانی رونمایی شد.

مشروح متن تقریظ آیت الله العظمی صافی گلپایگانی قدس سره به این ترتیب است:

بسم الله الرحمن الرحیم

اللهم صلّ علی ابی الاحرار و سیدالشهداء

الّذی استنقذ عبادالله ببذل مهجته فیه عن الجهاله و حیره الضلاله ابی عبدالله الحسین و علی اهل بیته و انصاره انصارالله و انصار رسوله صلی الله علیه و آله

زیارت شریفه عاشورا از عمومی ترین و رایج ترین متون حدیثی و دعایی شیعی است که مانند شناسنامه و نشان شناخت، بر تارک فرقه ناجیه می درخشد و عام و خاص، مرد و زن، کوچک و بزرگ، عارف و عامی و هرکه از دلدادگان حضرت اباعبدالله (علیه السلام) و راه پرنور ایشان است، با خواندن آن، اعتقاد خویش را مستحکم و به خداوند متعال عرض حاجت می کند و در تلاش است که در درگاه الهی خود را «وجیه بالحسین علیه السلام فی الدنیا و الآخره نماید».

فضیلت زیارت حضرت سیدالشهداء(علیه السلام) در شب و روز عاشورا که افضل زیارات آن حضرت در حایر مقدس است و قرائت این زیارت مخصوص و ویژه در آن شب و روز و در تمام روزها و ایام سال که به دستور حضرات ائمه اطهار (علیه السلام) انجام می شود از آفتاب عیان تر است و بر کسی مستور و پوشیده نیست. شاید بتوان گفت شیعه ای نیست که با این زیارت آشنا نباشد یا با قرائت آن به درگاه خداوند متعال تقرب نجسته باشد.

مضامین برجسته و والای این زیارت، خطوط چهارچوب اعتقادی شیعه را به روشنی ذکر می کند و تولی و تبری، این دو رکن رکین اعتقادی را در فقرات مختلف به عبارات متفاوت بیان می دارد. ادعیه زاکیه ای که در این زیارت مقدسه به چشم می خورد نیز، اوج اظهار نیاز و درخواست مقام های دنیایی و عقبایی و همراهی ابدی با معصومین (علیهم السلام) است.

در عبارات مختلف این زیارت شریفه، به فراخور فاجعه کربلا و جنایات عظیم واقعه عاشورا و ریشه های آن، به رکن تبری»، این واجب اعتقادی و اصل مهم مکتب شیعه پرداخته شده، که اهمیت آن در حفظ حدود و ثغور اعتقادی ورای بیان و شرح است.

بیش از ۱۳ قرن است که طایفه ناجیه به این زیارت توجه دارند و آن را می خوانند و عالمان شیعه در شداید و سختی ها، در اوج فشارها و خفقانها که همیشه بر شیعیان روا داشته شده، توانسته اند با درایت و حفظ آرامش و عدم ایجاد حساسیت، این تراث عظیم و ناب اعتقادی را دست به دست و سینه به سینه به نسل حاضر برسانند و إن شاء الله نسل های آینده نیز در طول قرون و اعصار از برکات و آثار آن بهره مند خواهند شد.

یکی از نکات مهم قابل توجه این است که سلف صالح نسبت به بعضی از روشها و برخوردها، مانند کتمان سر برای حفظ جان شیعیان و تقیه، ناگزیر بوده اند. موضوعی که برای حل بعضی از معاریض مهم در طول قرون متمادی به کار می آید و مشکل می گشاید.

در چند دهه اخیر، بعضی از نویسندگان و به تبع آنان برخی از دانشوران در سند و در بحث نسخه شناسی زیارت عاشورا اشکالاتی را بیان داشته اند که علما و دانشمندان بدانها پاسخ داده اند. از جمله آنها کتاب حاضر است که در نوع خود کم نظیر است و به پژوهش و تحقیق فوق العاده جناب حجه الاسلام آقای حاج سید مهدی محمودی گلپایگانی زاد الله فی توفیقاته تألیف شده. در این اثر به زوایای گوناگون بحث پرداخته و بررسیها و تتبعات جدیدی مخصوصا در مقایسه و کشف نسخه ها انجام شده است. در نتیجه، با اطمینانی بیش از پیش می توان قاطعانه از متن مشهور این زیارت دفاع کرد. لله دژه و علی صاحب القبه السامیه أجره.

شایسته است علما و دانشوران و همچنین سخنوران و خطبای محترم منابر حسینی(ع) برای دفع شک و شبهه به صورت علمی و محکم تر شدن قلوب مؤمنین و اهل مجالس و شیفتگان حضرت اباعبدالله مولانا الحسین علیه آلاف الصلوه والسلام، مخصوص نسل جوان عزیز، به محتوای این کتاب ارزشمند بپردازند و ادله و شواهد آن را بازگو نمایند.

توفیقات روزافزون مولف گرامی را در ظل عنایات حضرت بقیة الله ارواح العالمین التراب مقدمه الفداء از خداوند متعال خواستارم.

۷ جمادی الثانیه ۱۴۴۳

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha